Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: a PNL saját kormányfőjelöltet javasol, és ragaszkodik a pénzügyi tárcához

Cîţu: a PNL saját kormányfőjelöltet javasol, és ragaszkodik a pénzügyi tárcához Románia

Saját miniszterelnököt javasol és ragaszkodik a pénzügyi tárca megtartásához a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – jelentette ki hétfőn Florin Cîţu.

Hirdetés
Hirdetés

A PNL elnökét a párt országos politikai bürójának hétfő esti üléséről kérdezték az újságírók. Ez a testület dönti majd el, hogy a liberálisok a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (PSD), vagy a Szociáldemokrata Párttal (PSD) alakítsanak kormányt.

Florin Cîţu azt mondta, nem egyedül fog dönteni arról, hogy kivel lépjenek koalícióra. „Lássuk, mit akar a párt” – fogalmazott.

A politikus elmondta, a PNL-nek saját kormányfőjelöltje lesz. Arra a felvetésre, hogy esetleg ő kapná meg a szenátusi elnöki tisztséget, azt válaszolta: noha a miniszterelnököt az államfő nevezi ki, a PNL még nem módosított azon a korábbi döntésén, amely szerint a párt elnöke egyben kormányfőjelölt is.

Cîţu ugyanakkor megemlített néhány prioritást is, amelyről a pártja nem hajlandó lemondani a kormányalakítási tárgyalásokon. Az egyik az országos helyreállítási terv megvalósítása. Hangsúlyozta, hogy a szóbeszédek ellenére ezen a terven már nem lehet módosítani. Hasonlóan fontos a PNL számára a reformok folytatása, a beruházások növelése, a költségvetési hiány csökkentése – tette hozzá.

Florin Cîţu mindezek mellett „kulcsfontosságúnak” nevezte, hogy a pénzügyminisztériumot továbbra is liberális párti miniszter irányítsa, ugyanis véleménye szerint a PNL az utóbbi két évben „csodákat tett” pénzügyi téren: a hitelminősítők negatívról stabilra javították Románia besorolását, csökkent a költségvetési hiány, és adóemelés nélkül is nőtt az államháztartás bevétele.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük