Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a PSD nem megy el az államelnökkel való tanácskozásra

Ciolacu: a PSD nem megy el az államelnökkel való tanácskozásra Románia

Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök kedden megerősítette, hogy a PSD nem megy el a Cotroceni-palotába, a Klaus Iohannis államelnök összehívott tanácskozásra.

Hirdetés
Hirdetés

„A PSD nem fog részt venni a Iohannis elnök által rendezett olcsó cirkuszban. Úgy döntöttünk, hogy a PSD nem jelenik meg a Cotroceni-palotabeli tanácskozáson. A vesztesek bandájának konjunkturális többsége van, ez egy új CDR (Román Demokrata Konvenció), amelynek nincs legitimitása a románok szavazata és az általuk vágyott kormányfő személyének tekintetében. Amint azt korábban is mondtam, a PSD ellenzékbe vonul, kemény ellenzéki tevékenységet fogunk kifejteni” – jelentette ki Ciolacu a parlamentben.

Hozzátette, várják „az új CDR” kormányprogramját, a jövő évi költségvetés-tervezetet, amely szerintük igencsak szűk lesz.

Korábban a párthoz közel álló források már jelezték, hogy a PSD nem megy el a kormányfőjelölt nevesítése érdekében összehívott keddi tanácskozásra.

Az államelnök a múlt héten már konzultált ez ügyben a parlamenti pártok képviselőivel, de a konzultációk első köre nem járt eredménnyel.

Mind a képviselőházban, mind a szenátusban nyolc szakbizottságot fog vezetni a PSD

Marcel Ciolacu közölte: a párt mind a képviselőházban, mind a szenátusban 8 szakbizottság vezetői tisztségét kapja meg a politikai arányosság elve alapján.

„Mind a képviselőházban, mind a szenátusban nyolc szakbizottságot fog vezetni a PSD. (…) A szenátusban például miénk az egészségügyi, a képviselőházban pedig a mezőgazdasági bizottság” – mondta Ciolacu a parlamentben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások