Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciolacu: a győzelemnek sok szülője van, a kudarcok viszont árvák

Ciolacu: a győzelemnek sok szülője van, a kudarcok viszont árvák Románia

Különbséget kell tenni román és osztrák állampolgárok, illetve a romániai és ausztriai döntéshozók között – jelentette ki hétfőn Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a Romániában működő osztrák cégeknek románok az alkalmazottai.

A PSD és a képviselőház elnökét arról kérdezték az újságírók, véleménye szerint ki hibáztatható Románia kudarcos schengeni csatlakozási kísérletéért. „Általában a győzelemnek sok szülője van, a kudarcok viszont árvák” – fogalmazott Ciolacu.

Hozzátette, azoknak, akik a Romániát ért megaláztatás miatt az osztrák cégek bojkottját emlegetik, szem előtt kell tartaniuk, hogy a Románia területén lévő osztrák cégek román alkalmazottakat foglalkoztatnak, és különbséget kell tenni román és osztrák emberek, illetve román és osztrák döntéshozók között.

Kifejtette, nem az osztrákokat, hanem Ausztriát kell szankcionálni, és ennek egyik módja az, hogy Románia is használja majd vétójogát, amikor például Ausztria az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet elnökségi tisztségére pályázik majd. Mindazonáltal a kérdést célravezetőbb diplomáciai úton lezárni – tette hozzá a PSD elnöke.

forrás: Agerpres

fotó: Marcel Ciolacu/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük