Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: további 18,5 millió nyáltesztet osztanak szét az oktatási intézményeknek

Cîmpeanu: további 18,5 millió nyáltesztet osztanak szét az oktatási intézményeknek Románia

További 18,5 millió nyáltesztet osztanak ki az oktatási intézményeknek – jelentette be szerdai sajtótájékoztatójáén Sorin Câmpeanu tanügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Vannak tehát tesztek. Számítunk a felelősségérzetre a tesztek elvégzésével és a jelentések pontosságával kapcsolatban. Egyértelmű javulást tapasztaltunk a tesztelési folyamatban és a teszteredmények jelentésében” – szögezte le a miniszter.

Kiemelte, hogy ezek a nyáltesztek 66%-os pontosságúak, figyelembe véve, hogy a jelentett 3000 pozitív teszteredményből 2000-et erősített meg a PCR-vizsgálat.

Megemlítette ugyanakkor, nincs tudomása arról, hogy esetleg le fognak mondani a nyáltesztek használatáról az oktatási intézményekben. Véleménye szerint ez értelmetlen lenne, figyelembe véve, hogy maguk a tanulók és a szüleik kérték az orr- vagy garatváladékot vizsgáló antigén gyorstesztek helyett a nem invazív nyáltesztek bevezetését. Emlékeztetett, hogy előbbiekből több mint egymilliót bocsátottak az iskolák és óvodák rendelkezésére, de ennek a mennyiségnek mindössze 2 százalékát használták fel végül.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 3., 10:23
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Valakiknek nagyon kell a nyaltesztekbol szarmazo penz! Es adjak is a mi adonkbol ! 66%-os a pontossaga de gyartatjak, gyurjak az iskolakba ! A szulok persze ,hogy inkabb ezt kerik mint az orrvajkalosat. Szerintem el sem vegzik , csak jelentik. Es jol teszik !! Ez pont akkora hulyeseg mint a korhazi agyak elfoglaltsaganak a 75%-a az online bevezetesere.