Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: a vesztegzár elrendeléséig járhatnak iskolába azok a tanulók, akik eddig is jártak

Cîmpeanu: a vesztegzár elrendeléséig járhatnak iskolába azok a tanulók, akik eddig is jártak Románia

A karantén bevezetésének pillanatáig járhatnak iskolába a tanulók azokon a településeken is, ahol a fertőzöttségi arány eléri a 6 ezrelékes küszöbértéket, amennyiben korábban is jelen voltak az órákon.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter jelentette be kedden.

Cîmpeanu azt mondta, az egészségügyi miniszterrel megegyeztek, hogy módosítani fogják a miniszteri rendeletet oly módon, hogy azok a tanulók, akik jelenleg fizikai jelenléttel vesznek részt az órákon, a továbbiakban is megtehessék ezt, mindaddig, amíg az adott településen vesztegzárat nem rendelnek el a hatóságok. Ennek érdekében a rendelkezésnek azt a mondatát, amelynek értelmében a 6 ezrelékes fertőzöttségi ráta meghaladása esetén a tanulók online rendszerű oktatásba kerülnek, azzal helyettesítik, hogy a tanulók online oktatási rendszerbe kerülnek a karantén elrendelésének pillanatától.

A miniszter azt is elmondta, fontolóra veszik a tanév struktúrájának módosítását, a tavaszi vakáció meghosszabbítását és az országos vizsgák elnapolását, „amennyiben szükség lesz rá”.

Ugyanakkor megerősítette, hogy az érettségit továbbra is a vizsgázók fizikai jelenlétével óhajtják megtartani, hogy megőrizzék az érettségi komolyságát és jelentőségét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük