Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: a diákok szempontjából idén nem lesznek változások a képességvizsgán és az érettségin

Cîmpeanu: a diákok szempontjából idén nem lesznek változások a képességvizsgán és az érettségin Románia

A diákok szempontjából idén nem lesznek változások a képességvizsgán és az érettségin, két megyében azonban elindítanak egy kísérleti projektet a dolgozatok egy új módszerrel történő javításának tesztelésére – jelentette ki szerdán az oktatási miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Sorin Cîmpeanu egy bukaresti eseményen úgy nyilatkozott, az idei képességfelmérőn és érettségin részt vevő tanulók ugyanazzal a módszerrel vizsgáznak majd, mint az előző években, egy kísérleti projekt keretében azonban Dâmboviţa és Călăraşi megyében tesztelni fognak egy új javítási eljárást. Ennek lényege, hogy a leadott dolgozatokat a vizsgázó jelenlétében beszkennelik, és digitális formában küldik el a két javító tanárnak. „A dolgozatokat kiértékelő két személy nem fog tudni egymásról, nem tudnak eszmecserét folytatni, így a kiértékelés objektívebb lesz” – vélekedett a tárcavezető.

A miniszter szerint a módszer másik előnye, hogy nemcsak vizsgatárgyanként, hanem tételenként is lesz kimutatás az eredményekről.

Ha ez a javítási eljárás eredményesnek bizonyul, az egész országra ki fogják terjeszteni – szögezte le.

Sorin Cîmpeanu elmondta még, a tanulók 2023-tól számíthatnak változásokra a vizsgák esetében, amennyiben a tanügyi törvénynek a Művelt Románia projektben előírt módosításait addig közvitára bocsátják, elfogadja a parlament és megszületnek az alkalmazási szabályok is. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások