Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barna: a változtatás szándéka mindhárom koalíciós pártban megvan, a gond a sebességgel van

Barna: a változtatás szándéka mindhárom koalíciós pártban megvan, a gond a sebességgel van Románia

A kormánykoalíciót alkotó mindhárom párt meg akarja valósítani a felvállalt reformokat, a gond ezek végrehajtásának sebességgel van – vélekedett Dan Barna miniszterelnök-helyettes.

Hirdetés
Hirdetés

A Digi 24 csütörtök esti műsorában az USR PLUS társelnöke kifejtette, szerette volna, hogy bizonyos kollégái a koalícióból valamivel gyorsabban haladjanak a projektek megvalósításában, de nem kívánta megnevezni őket.

„A változásra és reformra való törekvés megvan a kormánykoalíció mindhárom pártjában, a sebességről alkotott elképzelések különböznek” – szögezte le a kormányfőhelyettes.

Barna az állam kisebbségi tulajdonában lévő vállalatok állami részesedésének értékesítéséről szóló törvénytervezet elfogadásának késleltetését hozta fel példaként, kifejtve, a jogszabály hatályba lépése lehetővé tette volna néhány állami vállalat tőkésítését, de az elakadt a parlamentben.

„Ennek a reformnak már meg kellett volna valósulnia. Ősszel meg is fog történni, de veszítettünk néhány hónapot” – szögezte le.

Véleménye szerint ugyanakkor nagyon késlekedik az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket vizsgáló ügyészség (SIIJ) felszámolása, a különnyugdíjak eltörlése vagy a kétfordulós polgármester-választás bevezetése.

„Úgy vélem, hogy amint sikerül megvalósítanunk néhányat a reformokból, a koalíció számára minden feltétel adott, hogy 2024-ig kitartva modernizálja Romániát” – tette hozzá Barna.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük