Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bárki ingyen megkaphatja az influenza elleni oltást

Bárki ingyen megkaphatja az influenza elleni oltást Románia

Jóváhagyta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az influenza elleni oltási kampány kiterjesztését a teljes lakosságra.

Hirdetés
Hirdetés

Az influenza elleni oltásnak a koronavírus-járvány alatt is folytatódnia kell, hiszen most különösen fontos megelőzni minden más megbetegedést – idézi a szaktárca közleménye az egészségügyi minisztert. Vlad Voiculescu hangsúlyozza, tudományosan bizonyított tény, hogy súlyosabb a betegség, ha az influenza és a koronavírus-fertőzés egyszerre jelentkezik, ezért idén az éves oltási kampány keretében bárki ingyen hozzáférhet az influenza elleni vakcinához.

A szaktárca emlékeztet, hogy – az Egészségügyi Világszervezet, valamint az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ ajánlásainak megfelelően – az éves oltási kampány keretében prioritást élveztek eddig a 65 éven felüli személyek, a krónikus betegek – főként akik légzőszervi, szív- és érrendszeri vagy anyagcsere-betegségben szenvednek -, az intézményesített ellátásban élő idősek és gyerekek, az egészségügyi dolgozók és a várandós nők.

„Az oltás a legbiztosabb és leghatékonyabb módja az influenzás megbetegedések megelőzésének” – hangsúlyozzák a minisztérium képviselői, arra biztatva a lakosságot, hogy azok, akik be kívánják oltatni magukat influenza ellen, kérjék az ingyenes vakcinát családorvosuktól.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 14., 18:08
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Hogy ne kelljen kidobni, most felajánlják ingyen. Miért nem októberben ajánlgatták ? Jó, hogy nem márciusban jutott eszükbe. Reméljük a koronavírus elleni oltást nem így szervezik meg, mert akkor még a jövő évben is oltanak.