Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR PLUS tagjai szerdától, online rendszerben szavazhatnak az alakulat új elnökéről

Az USR PLUS tagjai szerdától, online rendszerben szavazhatnak az alakulat új elnökéről Románia

Az USR PLUS tagjai szerdától kezdődően szavazhatnak az USR és a PLUS egyesüléséből létrejött párt új elnökéről, az online szavazás eredményét az alakulat október 2-3-án, Bukarestben tartandó kongresszusa hagyja majd jóvá.

Hirdetés
Hirdetés

Az alakulat elnöki tisztségéért folyó versenybe Dan Barna, Dacian Cioloş és Irineu Darău szállt be.

Az USR PLUS közleménye értelmében a szavazás online zajlik, és ha az első fordulóban egyik jelölt sem szerzi meg a voksok több mint 50%-át, a második fordulóra is sort kerítenek. Az első fordulót a szeptember 15-e és 22-e közötti időszakra, a másodikat a szeptember 23-a és 30-a közötti időszakra ütemezték be.

Az USR és a PLUS 2021 májusában fuzionált, miután a Dan Barna, illetve a Dacian Cioloş vezette két párt szövetségesként vett részt az elmúlt évek minden választásán. Az alakulat vezetését jelenleg a két társelnök – Dan Barna és Dacian Ciolos – látja el.

FRISSÍTÉS: Felfüggesztették a szavazást

Csütörtökön reggel folytatódik az USR PLUS leendő elnökének megválasztása, miután az online szavazást egy műszaki hiba miatt szerdán fel kellett függeszteni.

A szabályzat szerint csak a tagsági díjat fizető párttagok szavazhatnak az elnökjelöltekre, ám a voksok leadására használt online platformhoz illetéktelenek is hozzáférhettek – közölte az USR PLUS országos vezetősége. A testület ezért felfüggesztette a folyamatot, és szerdán arról döntött, hogy az online szavazást a hiba elhárítása után, csütörtökön tíz órától folytatják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük