Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aurescu: Románia határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért

Aurescu: Románia határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért Románia

Bogdan Aurescu külügyminiszter pénteken hangsúlyozta, hogy Románia „határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért a nemzetközileg elismert határain belül”.

Hirdetés
Hirdetés

„Ma (péntek – szerk. megj.) Transznisztria kérte a függetlensége elismerését. Közvetlen kapcsolatban állok a chişinăui kollégákkal. Beszéltem hivatali kollégámmal, Nicu Popescu miniszterrel, és kollégáink már dolgoznak állásfoglalásukon ebben a kérdésben. Erről szeretnék beszélni a külügyi tanács mai ülésén is. Megragadom az alkalmat, hogy megismételjem, Románia határozottan kiáll a Moldovai Köztársaság szuverenitásáért és területi integritásáért a nemzetközileg elismert határain belül” – jelentette ki Aurescu az Unió külügyi tanácsának Brüsszelben tartott ülése előtt.

Az ülés napirendjén szerepel az ukrajnai helyzet és a nemzetközi közösség válasza Oroszország agresszív fellépésére – mutatott rá, hozzátéve, hogy a Moldovai Köztársaságnak nyújtandó nemzetközi támogatásról is beszélni fog, figyelembe véve, hogy az ország nagymértékű ukrán menekülthullámmal küzd.

A román külügyminiszter üdvözölte ugyanakkor, hogy Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke csütörtökön aláírta országa európai uniós csatlakozási kérelmét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások