Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aurescu: a bajbajutott, külföldön élő román állampolgárok forduljanak a külképviseletekhez

Aurescu: a bajbajutott, külföldön élő román állampolgárok forduljanak a külképviseletekhez Románia

Fokozottan oda kell figyelni arra, hogy a külföldön élő, bajbajutott román állampolgárok forduljanak a külképviseletekhez, és kérjenek segítséget – mondta Bogdan Aurescu külügyminiszter szerdán, a román diplomácia éves közgyűlése alkalmából. Az online zajló tanácskozás központi témája a COVID-19 világjárvány kezelése.

Hirdetés
Hirdetés

Aurescu említést tett a román idénymunkások helyzetéről, különös tekintettel a Németországban, illetve Hollandiában dolgozó munkásokra. Felidézte, hogy sok esetben a munkaügyi minisztérium, valamint a külképviseletek munkaügyi attaséjának segítségére volt szükség ahhoz, hogy fel tudják venni a kapcsolatot a nehéz helyzetbe került román állampolgárokkal. Meg kell győzni a bajbajutott, külföldön élő román állampolgárokat arról, hogy a külképviseletekhez kell fordulniuk segítségért – szögezte le a miniszter.

Azt is elmondta: a járvány nagy tanulsága, hogy növelni kell a külképviseletek hálózatának kapacitását, ehhez pedig személyzetbővítésre és a finanszírozás növelésére van szükség.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük