Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

ALDE-frakcióvezető: nem kell az ALDE-nak „abszolút minden körülmény között” kormányon maradnia

ALDE-frakcióvezető: nem kell az ALDE-nak „abszolút minden körülmény között” kormányon maradnia Románia

Nem kell „abszolút minden körülmény között” kormányon maradnia a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) – jelentette ki a párt szenátusi frakcióvezetője, Daniel Zamfir a Radio France Internationale-nak adott interjújában.

Hirdetés
Hirdetés

Zamfir úgy nyilatkozott: az ALDE egy kompetenciára épülő kormányátszervezést óhajt, valamint egy új kormányprogramot, amellyel vissza lehetne nyerni a lakosság bizalmát. Ezeket a kéréseiket a miniszterelnök asszonnyal is közölték – tette hozzá. „A párton belüli tárgyalások során döntjük el, hogyan viszonyulunk a továbbiakban ehhez a kapcsolathoz. Vannak dolgok, amik nem mehetnek így tovább. Az infrastruktúrát érintő fő célkitűzéseket félretették. Ez zavarja az ALDE-t, még akkor is, ha a kormány kisebbik pártja. (…) Az ALDE-nak nem kell abszolút minden körülmény között kormányon maradnia” – fogalmazott a szenátor.

Hozzátette, pártja szeretne továbbra is része lenni a kabinetnek, de a kormánynak az a feladata, hogy elnyerje az emberek bizalmát, ehhez pedig szükség van a fent említett célkitűzések megvalósítására.

Ugyanakkor lezártnak nyilvánította a PSD és az ALDE közös államfőjelöltjének kérdését. „A mi jelöltünk egyértelműen Călin Popescu Tăriceanu úr, a PSD jelöltje pedig Dăncilă asszony, mindenki úgy kampányol, ahogy jónak látja” – fogalmazott Zamfir, aki azt is cáfolta, hogy az ALDE „erőltette” volna a Victor Ponta vezette Pro Románia párt kormányra juttatását.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük