Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD beszámolót vár a kormánytól a vakcinabeszerzésre fordított összegekről

A PSD beszámolót vár a kormánytól a vakcinabeszerzésre fordított összegekről Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felszólította a kormányt, hogy részletesen számoljon be a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésére fordított összegekről.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfői közleményében a PSD leszögezte: mivel közpénzekről van szó, elfogadhatatlannak tartja Ioana Mihăilă egészségügyi miniszternek azt a korábbi kijelentését, miszerint a vakcinákra költött összegekről szóló információk „bizalmasak”.

A szociáldemokraták részletes beszámolót sürgetnek arról, hogy típusonként hány adag vakcinát szerződött le a kormány és mekkora összegre, ezekből hány dózist vásároltak meg eddig, és mennyibe kerültek.

A PSD tájékoztatást kér arról is, hogy eddig típusonként hány dózis vakcinát adtak be az embereknek az oltási kampányban, illetve hány adag maradt felhasználatlanul a nem megfelelő kezelésük miatt, vagy azért, mert időközben lejárt a szavatossági idejük. Emellett arról is adatokat kérnek, hogy típusonként hány adag oltóanyagot értékesített a hazai készletből külföldön a kormány, mekkora összegért, illetve hány dózist adományozott más államoknak.

„Ha a kormány nem ad világos válaszokat a fenti kérdésekre, a PSD az összes jogi és parlamenti eszközzel megpróbálja kideríteni az igazságot” – zárul a közlemény.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások