Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A külügy tájékoztatót tett közzé az Egyesült Államokba utazni kívánók számára

A külügy tájékoztatót tett közzé az Egyesült Államokba utazni kívánók számára Románia

Online tájékoztatót tett közzé a külügyminisztérium az Amerikai Egyesült Államokba üzleti vagy turisztikai célból utazni kívánó román állampolgárok számára.

Hirdetés
Hirdetés

A tájékoztató a következő linken érhető el, és a vízum megszerzéséhez nyújt részletes útmutatást a QR-kódok révén.

A kevesebb mint 90 napos üzleti vagy turisztikai útra USA-ba készülő személyeket, akiknek B1/B2 típusú vízumra van szükségük, a tájékoztató a DS-160-as űrlaphoz irányítja, ugyanakkor információval szolgál a befizetendő illetékről, lehetővé teszi az interjúhoz szükséges fotó feltöltését, és ugyanitt időpont is kérhető az interjúhoz.

Az online tájékoztató a kormány arra irányuló erőfeszítéseinek részeként jött létre, hogy Romániát is felvegyék az USA vízummentésségi programjába – közölte a szaktárca.

Ennek az a feltétele, hogy az előző évben az elutasított vízumigénylések aránya ne haladja meg a 3 százalékot. Ezért a külügyminisztérium arra kéri az Amerikai Egyesült Államokba készülő román állampolgárokat, hogy nagyon alaposan tanulmányozzák át a vízum megszerzésének feltételeit, és csak akkor kérelmezzék a beutazási okmányt, ha már biztosak abban, hogy minden feltételnek eleget tudnak tenni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük