Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A belügyminiszter megkapta a jelentést a csendőrség augusztus 10-i kommunikációjáról

A belügyminiszter megkapta a jelentést a csendőrség augusztus 10-i kommunikációjáról Románia

Kézhez kapta a jelentést, amely a csendőrség 2018 augusztus 10-én este lezajlott kommunikációját tartalmazza, jelentette be Marcel Vela belügyminiszter szombaton, hozzátéve, hogy ezt hétfőn továbbítják a Szervezett Bűnözés és Korrupcióellenes Ügyészséghez (DIICOT).

Hirdetés
Hirdetés

„Én múlt péntekre kértem a jelentést. Az este, pénteken kaptam kézhez. A 250 órából 248 esetében feloldották a titkosítást – 2 órányi felvétel más intézményekre, struktúrákra vonatkozó információkat tartalmaz. De az illető 2 óra nem is fontos a 2018 augusztus 10-én lezajlott események szempontjából. A titkosítás alól feloldott 248 óra azonban perdöntő, teljes egészében bemutatja az augusztus 10-11-ei akció lezajlását, és hétfő reggel elküldjük a DIICOT-nak” – nyilatkozta Vela a DIGI 24 hírcsatornán.

Nyomatékosította, hogy a katonai ügyészség már régóta kérte a belügyminisztériumtól és a csendőrségtől az események titkosságának a feloldását, de elutasításban volt része. Ő már mandátuma kezdetén kérte ezt, és az eljárást péntek estig húzta-halasztotta a csendőrség, tehát világos, hogy valaki nem akarta ezt, de mindenki, aki gátolta a titkosság feloldását, felelni fog, szögezte le a belügyminiszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük