Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voltunk, vagyunk, leszünk

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban kiírt Magyarok a román nemzetállamban című, sikeres riportpályázata után, idén ismét pályázatot hirdet ugyanabban a témakörben, Voltunk, vagyunk, leszünk címmel, ezúttal filmesek számára.

A pályázatot kiíró szervezet azt szeretné, ha az alkotások a soha nem mások rovására, hanem saját nemzetünk érdekében akarunk magyarként élni a Kárpát-medencében gondolatkör jegyé­ben születnének meg. Ezt szem előtt tartva bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül. A beküldött munkák műfaja szabadon választható.

Hirdetés
Hirdetés

Benevezni kizárólag egy 2018 után készült, magyar nyelvű, a benevezésig közzé nem tett alkotással lehet. A filmek nevezése ingyenes, a legkisebb időtartamú film, ami küldhető: 5 perc, a leghosszabb időtartam: 15 perc lehet. A pályaműveket december 22-én 24 óráig várják óriásfájl küldővel Bedő Zoltán SZMÚE-elnök e-mail-címére: bezo59@freemail.hu. Ugyancsak ezen a címen lehet kérni bővebb tájékoztatást a pályázat egyéb feltételeiről (pályamunka műszaki paraméterei, egyéb szükséges adatok stb.)

A filmeket öttagú szakmai testület bírálja el: Josef Demian (Demián József) rendező, operatőr, forgatókönyvíró, a testület elnöke (Ausztrália), Ferencz Csaba újságíró (Sepsiszentgyörgy), Galbács Pál nyugalmazott televíziós szerkesztő (Illyefalva), Kádár Melinda televíziós szerkesztő (Székelyudvarhely) és Vargyasi Levente operatőr, filmrendező (Sepsiszentgyörgy). A pályázat eredményét 2020. január 22-én, a magyar kultúra napján teszik közzé. Az első díj 500 euró, melyet indokolt esetben az elbíráló testület akár 300 euróval is megemelhet. A második díj 300, a harmadik 200 euró. A legjobb alkotásokat a közönség előtt is bemutatják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük