Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

New Yorkban vetítik Szabó István felújított filmjeit

New Yorkban vetítik Szabó István felújított filmjeit Kultúra

A New York-i Film Forum moziban mutatják be Szabó István három alkotásának 4k felbontásban felújított változatát. 

Hirdetés
Hirdetés

Az Oscar-díjas Mephisto című filmet, a 20. század Közép-Európájának történelmi viharaiban megfelelni vágyó és nagyra törő karakterek viszonyát vizsgáló trilógia második részét, a Redl ezredest, valamint az Andorai Péter és Bánsági Ildikó főszereplésével forgatott második világháborús drámát, a Bizalom című alkotást a keleti parti vetítések után a nyugati parti közönség is láthatja, ugyanis mindegyiket műsorra tűzi majd Los Angeles-i American Cinematheque is.

A Nemzeti Digitalizálási és Filmfelújítási Program keretében készült felújítás munkálatai Szabó István felügyeletével és Koltai Lajos operatőr közreműködésével valósultak meg. A mozipremier után pedig a Kino Lorber amerikai forgalmazó DVD, Blu-Ray és VOD forgalmazásban is elérhetővé teszi az alkotásokat.

A magyarországi mozikban február 27-én mutatják be Szabó István legújabb alkotását, a Zárójelentés című filmet, amelynek főhősét, az elismert kardiológust, Stephanus professzort szintén Klaus Maria Brandauer alakítja, csakúgy, mint az Egyesült Államokban most látható Mephisto és Redl ezredes című alkotások főszerepeit.  

(index, kultúra)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük