Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kulturális ajánló erre a hétre – frissítve

Kulturális ajánló erre a hétre – frissítve Kultúra

Házasság hete

Jön a Házasság hete

Könyvtár

2022 óta február 15-e az olvasás napja Romániában. Ennek tiszteletére, holnaptól e hét végéig minden érdeklődő ingyenesen válthat belépőt vagy hosszabbíthatja meg annak érvényességét a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban.

Művész Mozi

Február 15. – Szerda

16:15 – A lenyűgöző Maurice – románul beszélő angol-német családi animációs film, 93 perc (AG)
16:45 – Csízmás, a kandúr: Az utolsó kívánság – magyarul beszélő amerikai animációs kalandfilm, 85 perc, 3D (AG)
18:00 – Magasságok és mélységek – magyar játékfilm, 98 perc (AP-12)
18:45 – Az ember, akit Ottónak hívnak – román feliratos svéd-amerikai vígjáték, filmdráma, 126 perc (AP-12)
19:45 – Titanic: 25. évforduló – román feliratos amerikai fantasztikus kalandfilm, 194 perc, 3D (AG)
21:00 – Fortune hadművelet: A nagy átverés – magyarul beszélő amerikai-kínai krimi akciófilm, 114 perc (N-15)

Február 16. – Csütörtök

15:30 – Avatar 2. – A víz útja – román feliratos amerikai fantasztikus kalandfilm, 194 perc, 3D (AP-12)
16:30 – Pil – A neveletlen királylány – magyarul beszélő francia animációs kalandfilm, 89 perc (AG)
18:15 – Minden, mindenhol, mindenkor – román feliratos amerikai sci-fi, 140 perc (AP-12)
19:00 – Ida regénye – magyar romantikus film, 80 perc (AP-12)
20:30 – Szörnyetegek – román feliratos spanyol-francia dráma, thriller, 137 perc (N-15)
20:45 – A sziget szellemei – magyar feliratos ír-amerikai-angol filmdráma, 109 perc (N-15)

Az ének története 5 kamarazene-koncert

Az Árkosi Kulturális Központ és a Plugor Sándor Művészeti Líceum magánének szakos tanárai nagyszabású koncertsorozatot indítanak az ének történetének bemutatására, amely átível a kezdetektől napjainkig az opera- és a dalirodalom állomásain és az ünnepekhez kötött énekes repertoáron. A koncertsorozatok kapcsán preklasszikus, klasszikus, romantikus, verista, nemzeti iskolák operaáriáit, operettet, musicalt, klasszikus, romantikus, nemzeti iskolák dalait hallhatja a közönség, sőt a többszólamúság, az énekegyüttesek, kórusok műveiből is ízelítőt kaphat. A koncertsorozat ötletgazdája és művészeti vezetője: Sebestyén-Lázár Enikő.

Február 15-én, szerdán 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében sor kerül a sorozat ötödik koncertjére: A 19–20. század, nemzeti iskolák operái – ének- és zongorakoncert. Előadók a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai: Sebestyén-Lázár Enikő – szoprán, Babos Margit – szoprán, Simon Piroska – szoprán, Opra Kitti Fruzsina – szoprán, Oláh Badi Alpár – tenor és Szőcs Botond – zongora. Zongorakíséret: Kőmíves Bokor Zsuzsa, Imreh Klaudia, Ambrus Sándor és Opra Balázs.

Előadás

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében február 16-án (csütörtök) és február 17-én (péntek) 13 órától, a Diákakadémia programsorozat keretén belül Kozma Orsolya dietetikus – Testkép, étkezési zavarok, alultápláltság és következményei című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Vigadó  dísztermében.

Hogyan észleljük saját testünket? Olyannak látjuk amilyen valójában, vagy torz, irreális elképzeléseink vannak róla?!
A testképzavarok, vagy evészavarok az elmúlt három évtizedben drasztikusan megnövekedtek. Ennek hátterében a főként fiatalok körében hangsúlyos karcsúságideál, emellett a fokozott és erőteljes elvárások a saját testünkkel szemben állhatnak. Az evészavarok alapvető következménye az alultápláltság, amely számos betegség hátterében meghúzódhat. A lelki tényezők mellett táplálkozási szokásainak tudatosabbá tételével is segíthetünk ezek elkerüléséért. A belépés díjtalan.

Leckehangverseny

Február 17-én, pénteken 10, valamint 12 órától a tamási Áron Színház nagytermében, román, illetve magyar nyelven. Az elsősorban a fiatal korosztályt megcélzó komolyzenei eseményen ezúttal a legendás Vuk című rajzfilm zenéje lesz hallható, fellép a Georgius Kamarazenekar és a Csíki Kamarazenekar.  Jegyek 7 lejért a városi kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám).

Kiállításmegnyitó

A Kónya Ádám Művelődési Házban, február 17-én, pénteken 17 órakor dr. Péter Sándor magyarnyelv- és irodalomtanár megnyítja Gyimesi Nagy András, a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjának egyéni festészeti kiállítását Az én hegyeim címmel; szaval Tánczos András.

Szimfonikus koncert

Február 17-én, pénteken 19 órától a Szegedi Szimfonikus Zenekar ad F. Mendelssohn–Bartholdy válogatott műveiből összeállított koncertet a Tamási Áron Színház nagytermében. Vezényel: Gyüdi Sándor Liszt-díjas karmester; szólista: Kosztándi István Liszt-díjas hegedűművész. Jegyeket teljes áron 30, illetve kedvezményesen 15 lejért a városi kulturális szervezőirodában vagy az www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni.

Színház

  • A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház február 17-én, pénteken 19 órától Ny. V. Gogol: Kártyások című darabját játssza a kamarateremben, Zakariás Zalán rendezé­sében.
  • Február 18-án, szombaton 19 órától a sepsiszentgyörgyi  M Studio mozgásszínház romeo@julia.com előadását játssza a Háromszék Táncstúdióban. Koncepció, koreográfia: Fren_Ák. Korhatár: 18+.
  • https://www.hirmondo.ro/kultura/jon-a-pesti-szinhaz-kovasznara/

Kabaré

Február 19-én, vasárnap 19 órától   Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében lép fel a Pittyes 2-es és Gyufa humorista trió. Jegyek a Treff utazási irodánál kaphatók kedden, szerdán, csütörtökön 16–18 óra között. Érdeklődni a 0745 589 214-es telefonon lehet.

 

Címlapfotó: Barabás Zsolt

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük