Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fiataloknak építenek lakásokat Kommandón

Fiataloknak építenek lakásokat Kommandón Kovászna megye

Háromszék legmagasabban fekvő települése 1,86 millió lej értékben nyert támogatást az Országos Helyreállítási Terv (PNNR) részeként fiataloknak szánt tömbházak építésére, a szerződést nemrég írták alá.

Kocsis Béla, a község polgármestere elmondta, az újonnan épülő lakások különlegessége, hogy környezetbarátok és energiatakarékosak lesznek, majdnem nulla energiafogyasztással.

Hirdetés
Hirdetés

„Elkészült az idei költségvetésünk, amely nagyjából megegyezik a tavalyival, és reméljük, a fejlesztési minisztériumhoz benyújtott pályázatainkat is elfogadják, hogy tavasszal már munkához tudjunk látni. Az országos helyreállítási alapból (PNRR) támogatott önkormányzati keretre pályázva két tervet nyújtottunk be, az egyikre január 5-én írtuk alá a szerződést, ez az egészségügyben és a tanügyben dolgozó fiataloknak építendő, energiatakarékos lakásokra vonatkozik. A szennyvízhálózat bővítésére vonatkozó pályázatunkat is benyújtottuk a minisztériumhoz, azt most ellenőrzik, és reméljük, hogy felhívnak a szerződés aláírására” – mondta bizakodóan az elöljáró.

A négy tömbház építésének terve már készül, az önkormányzat az építkezési engedélyek megszerzésére vár, hogy kiírhassa a versenytárgyalást a munkára.

Fotó: Bálint Béla

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük