Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megismételt próbálkozás

Megismételt próbálkozás Kultúra

Viszonylag rövid időszak, három esztendő lepergése alatt immár második alkalommal szervezett Erdővidéken riporttábort újságírók és médiafotósok számára a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE).

Hirdetés
Hirdetés

Elsősorban azért, mert a 2019-ben összegyűjtött anyag könyvbe fűzött megjelentetését ugyanis, a 2020-ban nyakunkba szakadt koronavírus-járvány meghiúsította. A felfrissítését Kovászna Megye Tanácsának és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának pályázat útján elnyert anyagi támogatása tette lehetővé.
Az egykori bányászvidék központjában és környékén eltöltött tartalmas napok alatt a jelen lévő tollforgatók, valamint a fényképezés megszállottai betekintettek néhány népi mesterséget űző szakember műhelyébe. Megtapasztalták, hogy itt-ott élnek még, a Székelyföldet valaha erőssé tevő közösségi szokások. Hagyományos ételeket kóstoltak meg, és ma már ritkaságszámba menő ízekkel ismerkedtek.

Felemelő és lesújtó múltbéli cselekedetek emlékét elevenítették fel. Megismerték az itt élők mindennapjait és a jövőre vonatkozó elképzeléseit.

A begyűjtött ismeretek, rögzített pillanatok, elhangzott beszélgetések kötetbe szerkesztett változatát az egyesület 2023 folyamán szeretné az olvasók asztalára helyezni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük