Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra a húrok közé csapnak

Újra a húrok közé csapnak Kultúra

Kedden kezdődött és vasárnapig tart a Roy Chowdhury-Mikes Alapítvány által kilencedik alkalommal megszervezett Zabolai Népzene és Néptánctábor. „A pandémia után újra, még nagyobb erővel csapunk a húrok közé, s a csizmádnak nem marad se sarka, se talpa…” – írják a program bevezetőjében a szervezők. A hét során bárki csatlakozhat, akár egy napra is.

Hirdetés
Hirdetés

A tábor kilencedik kiadásában bonchidai román, ördöngösfüzesi és széki táncokat tanulhatnak a résztvevők, a hangszerek oktatásáról pedig az Üsztürü zenekar gondoskodik. A táborba profi és kezdő táncosokat is fogadnak, kortól függetlenül. Az Üsztürün kívül a Heveder, Pali Marci, Ábri Béla, Dezső Attila és Oniga Andárs bandája is biztosítja a talpalávalót. A kezdő táncosoknak széki táncot tanít Stefan Bencze és Dobai Katalin, a középhaladók az ördöngösfüzesi lépéseket sajátíthatják el Fülöp Csaba és Golicza Bernadett segítségével. A haladókkal Tőkés Csaba Zsolt és Tőkés Edit foglalkozik, ők a bonchidai román táncokba mélyednek bele. Népdalokat Nyitrai Marianna tanít, a hegedű, brácsa és bőgő megismerésében az Üsztürü zenekar tagjai segítenek.

A részletes program megtalálható a www.rcmfoundation.ro weboldalon a Hírek, aktuális menüpont alatt. További tájékoztatás a neptanctabor@zabola.com és a 0764.453.886-os telefonszámon kérhető, ahol jelentkezni is lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük