Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismerd meg a Csajod!

Ismerd meg a Csajod! Kultúra

Újabb remek erdélyi zenei kiadványról és tehetségekről kell hírt adnunk – ilyenkor annyira büszkék vagyunk, hogy itt születtünk, hogy legszívesebben mindenhol ezzel dicsekednénk. A Csajod nevű kolozsvári zenekarról és nemrégiben kiadott kislemezeikről van most szó. Aki imádja, ha adrenalinszintje az egeket súrolja, amikor funkkal és diszkóval spékelt rockzenét hall ízes, magyaros tálalásban, annak melegen ajánljuk a Csajodat.

A Csajod 2017 őszén alakult meg egy jamsession keretében, ahol egy metálhead dobos (Lőcsei Zsolt), egy funk-rajongó basszusgitáros (Sentes Zsombor István) és egy Beatles-mániás gitáros (Szőcs Tamás) talált egymásra. Idén nyáron csatlakozott a zenekarhoz gitáros posztban Láng Tibor.

Lőcsei Zsolt, a Background volt dobosa érdeklődésünkre elmondta, a zenekar-alapítás ötlete már akkor szárba szökkent, amikor ő Kolozsvárra költözött, így ottlétének első heteiben fel is adott adott egy erre vonatkozó hirdetést. Szőcs Tamás gitáros–énekes és Sentes Zsombor István basszusgitáros jelentkezett, utóbbi a kézdivásárhelyi Silverproof volt basszusgitárosa. Az első próbán már saját dalokon dolgoztak, és egy év munka után, 2018 decemberében megtartották az első koncertjüket Kolozsváron.

A zenekar azóta túl van több fellépésen – többek közt a Hiperkarma előtt is bemutathatták dalaikat –, de játszottak már Temesváron, Sepsiszentgyörgyön, Budapesten, tavalyelőtt Marosvásárhelyen, ahol második helyezést értek el a Peron tehetségkutatón. Repertoárjuk folyamatosan bővül, saját dalokon dolgoznak. Stílusuk a funk-rock, de hard-rock, alter, sőt még diszkó stílusjegyek is fellelhetők a zenéjükben. Szőcs Tamás megfogalmazása szerint „egy szabad rock–funk–alter–diszkó–nyálas számok” stílust játszunk.

Hirdetés
Hirdetés

A zenekar dalai tehát meglehetősen széles palettán igyekeznek bemutatni a lányok hangulatváltozásait, akik általában a dalok fő ihletforrásai. A zenekar nevét is egyik daluk adta. Dobosuk hozzátette, dalaik fő témái a volt, a még meglehet, a meglehetett volna és a bárcsak meglett volna csajokra épülnek.

A tavalyi év vége igencsak mozgalmasra sikeredett a zenekar életé-ben, lemezbemutató koncerteken vettek részt Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen, Kolozsváron és Temesváron játszottak, illetve Szegeden és Debrecenben is megcsillogtatták tehetségüket. „Előzenekarként felléptünk az Intim Torna Illegál kolozsvári és nagyváradi állomásán, a The Wax Road kolozsvári állomásán, illetve játszottunk az Ivan & The Parazol vendégeiként is ugyancsak Nagyváradon, ahol a legendás Tátrai Tibor is fellépett” – tudtuk meg Lőcsei Zsolttól.

A zenekar a koncertek mellett két tehetségkutató versenyen is részt vett. Az egyik a budapesti Rockbook által szervezett online megmérettetés volt, ahol közönségdíjban részesültek, valamint Székelyudvarhelyen, a Peron által megszervezett tehetségkutatón II. helyezettek lettek, és nyereményként egy magyarországi fesztiválon léphettek fel, és ahol Lőcsei Zsolt elnyerte az Újfalusi Gábor-díjat. Az első kislemezük szeptember 6-án látott napvilágot, december közepén vették fel második kislemezüket, amelyen kicsivel funkysabb diszkósabb dalok kaptak helyett. Ezeket február végén élőben is megismerheti a háromszéki közönség.

Tamás Réka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük