Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Huszonöt éves a fesztivál

A kézdivásárhelyi Cantus kamarakórus szervezésében a hétvégén rendezik meg a 25. Felsőháromszéki Kórusfesztivált a kézdivásárhely-kantai Szentháromság római katolikus templomban.

Április 5-én, pénteken 18 órától a világi kórusok lépnek fel. A Cantus kamarakórus (vezényel Fórika Balázs) mellett az anyaországi testvérkórus, a gyöngyösi Cantus Corvinus (vezényel Holló Erzsébet, közreműködik a Musica Mansueta kamarazenekar, koncertmester Matinné Szabó Katalin), a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus (vezényel Sipos Zoltán), a Krisztus király plébánia Laudate vegyeskara (vezényel Lőfi Gellért) és az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Vox Humana kamarakórus (vezényel Szilágyi Zsolt Herbert) lép fel.

Hirdetés
Hirdetés

A program április 6-án, szombaton 10 órától a ft. Tamás József püspök által celebrált ünnepi szentmisével folytatódik. A házi­gazda Szentháromság templom kórusa mellett a következő egyházközségek katolikus templomi kórusai lépnek fel: Kézdialmás (vezényel Dima Péter), Altorja (Pál László), Alsócsernáton (Lukács Mihály), Nyújtód (Klára József), Esztelnek (Jánó Zoltán), Szentkatolna (Földi Lajos), Ozsdola (Kertész Tibor), Gelence (Kosztándi Botond), a kézdiszentléleki Szakács Antal Vegyeskar (Dávid István). Továbbá a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub Rozmaring énekkara (Héjja István), a kézdivásárhelyi Hálaadás református dalárda (Balázs István) és a Boldog Özséb-énekkar (vezényel Gergely Gábor, zongorán közreműködik Gergely Zsolt). Ugyancsak szombaton 18 órától a gyöngyösi Cantus Corvinus jubileumi hangversenyére kerül sor, majd három kórusmű erejéig a kézdivásárhelyi Cantus kamarakórus is énekel. A pénteken és szombaton 18 órától kezdődő rendezvényekre mindenkit szeretettel várnak.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük