Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.15 Dumbó (am. családi film, fantasy, r. sz. ); 16.30 A királynő kutyája (belg. animációs film, m. sz.); 18.30 Túltolva (svájci–ang.–fr.–am. vígjáték, m. sz.); 18.30 Csak a baj van veled! (fr. krimi–vígjáték); 20.30 Az átkelés madarai (kol.–dán–mex. dráma); 20.45 Ne érints meg! (ro.–ném.–cseh–bg.–fr. dráma).

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében Simó Márton Mi, székelyek és román barátaink. Interjúk, dokumentumok és vallomások az együttélésről című, magyar és román nyelven megjelent köteteit mutatják be. A kötetek szerzője író, költő, szerkesztő, civil aktivista, a Hargita Népe munkatársa, akivel Szonda Szabolcs író, műfordító beszélget.

KIÁLLÍTÁS

Április 5-én, pénteken 18 órától a Lábas Házban (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 7. szám) Hoffmann Edit muzeológus megnyitja Szente-Szabó Ákos festőművész kiállítását. A vendégeket Vécsi-Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. Közreműködik: Ségercz Ferenc (furulyák) és Vitályos Lehel (nagybőgő).

EZÜST AKADÉMIA

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 16.30-tól A Horthy-korszak mérlege címmel dr. Romsics Ignác tart előadást. Belépés regisztráció alapján!

CSOMA-NAPOK

Április 4–6. között tartják Kovásznán és Csomakőrösön a 30. Kőrösi Csoma Sándor Napokat. A mai program 9.30-tól kezdődik a Kőrösi Csoma Sándor – A magyarság rétegei című tudományos konferenciával a CARP szállóban; 15.30-tól a Művelődési Központban átadják a Kőrösi-díjakat; a Kádár László Képtárban 18 órakor megnyitják a Csoda… című képzőművészeti kiállítást; 19 órától a Művelődési Központban folklórműsor; 20 órától a Városi Művelődési Ház előtt gyertyás-fáklyás megnyitó és koszorúzás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük