Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Farsangtemetés Kovásznán

Farsangtemetés Kovásznán Kultúra

Népes érdeklődés közepette temették el a telet Kovásznán, ahol szombaton a Tündérvár Székelynagycsaládosok Egyesülete a helyi római katolikus plébániával közösen szervezett farsangi felvonulást.

A maskarába öltözött résztevők a Pokolsár előtt gyülekeztek, majd a farsangi menet, élén a zenészekkel bevonult a művelődési ház udvarára, ahol bábuégetéssel búcsúztatták a telet. A rendezvény táncházzal folytatódott a művelődési házban, ahol a jó hangulatot a Folker együttes, illetve Csángóföldről Ducu és Yoyo biztosították. Felléptek a Recefice és a Pitypang néptánccsoportok is. A táncokat Ürmösi-Incze Hunor és felesége, Mária Terézia oktatták.

Hirdetés
Hirdetés

Kérdésünkre dr. Fülöp Csaba, a Tündérvár Székelynagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, idejét látták egy farsangi felvonulásnak, mert ehhez hasonló nem volt – vagy nagyon rég volt – a fürdővárosban. A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, amennyiben lesz rá anyagi keretük, jövőben is megrendezik a téltemetést. Hozzátette, az egyesületnek idén több rendezvénye is lesz közösen a római katolikus plébániával: többek között a közeljövőben egy sítábort szerveznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük