Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Benkő Levente történészt díjazzák

Benkő Levente történészt díjazzák Kultúra

Idén november 19–24. között szervezik meg, immár 26. alkalommal az Erdővidéki Közművelődési Napokat. A hatnapos rendezvénysorozat keretében nemcsak Baróton, de Erdőfülében, Olaszteleken, Köpecen, Ürmösön és Bibarcfalván is várják különböző előadásokra a kultúra iránt érdeklődőket.

Az Erdővidék Kultúrájáért díjat a november 20-án, kedden 18 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében tartandó ünnepség keretében adják át. Az idei díjazott Benkő Levente történész, szerkesztő.
A közművelődési napok meghívott előadói között szerepel Balázsi Ágnes környezetmérnök, aki az erdővidékieknek a természettel való kapcsolatáról tart előadást, Csernik Pál Szende lábbábos és mesemondó, dr. Szekeres Attila István heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke, de lesz kiállításmegnyitó, könyvbemutató és operett is.

A rendezvény honismereti kirándulással zárul, ennek során Csíkrákos, Csíkkarcfalva, Csíkszentdomokos és Csíkszereda érdekességeit, nevezetességeit keresik fel az érdeklődők. Jelentkezni Erdővidék Múzeumánál vagy a 0367. 108.497-es és a 0745.163.415-ös telefonokon lehet november 21-ig. A kirándulás ára 45 lej, mely összeg nem tartalmazza a múzeumi belépőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük