Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

* Ma: 16.15 Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (am.–an. fantasy, 134 p.); 17.00 Johnny English újra lecsap (fr.–am.–an. vígj., 88 p.,  magy. szink.); 18.45 A bűnös (dán thriller, 85 p.); 18.45 A Moromete család 2. (rom. filmdráma, 109 p.); 21.00 Csillag születik (am. zenés filmdráma, 135 p.); 21.00 Az élet maga (am. romantikus dráma, 118 p.).

* Szombaton: 11.00 Luis és a Zűrlények (ném. animációs vígj., 86 p., 3D, magy. szink.); 11.00 Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (rom. szink.); 16.30 A Moromete család 2.; 18.30 Bohém rapszódia (an.–am. zenés életrajzi, 134 p.); 18.45 Az élet maga; 21.00 A Hunter killer-küldetés (am. akció, 121 p., magy. szink.); 21.00 Ami nem öl meg (an.–ném.–am. bűnügyi dráma, 117 p.).

* Vasárnap: 11.00 Jönnek a kacsák (kín.–am. animációs, 91 p., 3D, magy. szink.); 11.00 Elliot, a legkisebb rénszarvas (kan. animációs, 89 p., rom. szinkr.); 16.15 Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (rom. szink.); 16.30 Ajándék, A bármicvó fiúk (magyar rövidfilmek, közönségtalálkozó Csukás Sándor és Oláh Kata alkotókkal); 18.45 Climax (fr. dráma, 95 p.); 19.00 Lajkó – Cigány az űrben (magy. fekete komédia, 90 p.); 20.45 Bohém rapszódia; 20.45 A Moromete család 2.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órától az Erdélyi Művészeti Központ III. emeleti kiállítóterében Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese és Dimény András képzőművész megnyitja a Hit és Szabadság című kiállítást. Közreműködik Ütő Gusztáv képzőművész, performer.

* Ma 18 órától nyitják meg Kézdivásárhelyen, a Vigadó dísztermében a Maros Mezőségi Művésztelep kiállítását.

* Ma 17 órától a megyeháza földszinti kiállítóterében nyitják meg az Osonó Színházműhely által létrehozott portréfotó-kiállítást.

ZENE

* Ma 18 órától interaktív kamarazene-koncertre hívja a nagyérdeműt a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész az Árkosi Kulturális Központ koncerttermébe (Bástya ház, Olt u. 6.). Műsoron Rossini-, Wagner-, Chopin- és Liszt-művek.

* Ma 21 órától Gyárfás–Premecz Organ Trio-koncert a Pajtában.

CSÁNGÓ TÁNCHÁZ

Vasárnap18 órától táncoktatás és táncház a kovásznai művelődési házban. Oktatók: Ürmösi-Incze Hunor és Mária, zenészek: Katona Eduárd (Ducu), Kovács Gábor (Jimmy), Pista Ioland (Yoyo).

FILMVETÍTÉS

Az esztelneki kultúrházban ma 18 órától vetítik A funtineli boszorkány című, Wass Albert regénye alapján készült, Poór István rendezte játékfilmet. Helyet foglalni a 0733.051.286-os telefonszámon lehet.

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban megtekinthető az M Studio és a Frenák Pál Társulat legújabb közös alkotása, a W_all című táncelőadás.

* Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Tein Teaházban a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulata Garaczi László Magyar mátrix című darabját adja elő (belépő: 10 lej).

ELŐADÁS

November 17-én, szombaton 18 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében Tari Annamária magyarországi pszichológus tart előadást Mindennapi életünk – Örömök és szorongás címmel.

SZOBORAVATÁS

November 17-én, szombaton Bereckben, a Gábor Áron szülőháza helyén álló emléktáblás ház előtt felavatják az ágyúöntő szobrát. A rendezvény szervezője Juhos Gábor budapesti maratonfutó, a ház jelenlegi tulajdonosa.

KORONA-EST

November 17-én, szombaton 18 órakor a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában, a kézdiszéki Történelmi Vitézi Rend szervezésében vitéz Vesztergám Miklós Bács-Kiskun megyei író tart előadást a Szent Koronáról.

KALENDÁRIUM

Ma 18 órakor Erdővidék Múzeumában Az erdővidékiek kapcsolata a természettel 100 éve és ma címmel egy Erdővidéken is elvégzett nemzetközi kutatás eredményeit mutatja be Balázsi Ágnes kutató (Sapientia EMTE, Kolozsvár). Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

ÜNNEP

November 18-án, vasárnap 13 órakor a szárazajtai református templomban ünnepi istentisztelet keretében átadják a korhű eszközökkel újranyomtatott Vizsolyi Bibliát.

VETÉLKEDŐ

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége idén november 17-én tartja a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Versenyt. A díjkiosztásra november 18-án kerül sor. Bővebben: www.hirmondo.ro.

GOMBANAP

A László Kálmán Gombászegyesület és a Székely Nemzeti Múzeum szervezésében november 17-én, szombaton hagyományos gombanapot tartanak, az idei téma: az őszi és téli fülőkék. A program 8.45-kor kezdődik sugásfürdői gombásztúrával, melyen szakavatott vezetők segítenek felismerni az ehető és mérgező gombákat (rossz idő esetén a túra elmarad). Gyülekező a sepsiszentgyörgyi belvárosi buszmegállóban, a Művészeti és Népiskola előtt. A további program: 13.30-tól 14.30 óráig a Bástya és a Park Vendéglő gombás ételeket kínál; 14.45-től Zoltán Sándor: Ismertető fülőkékről és a szedett gombákról; 15.15-től Zsigmond Győző: A téli fülőke a magyar néphagyományban (vetített képes előadás); 15.45-től Gerendi Enderle Anikó gombákról készült képeiből nyílik kiállítás. Zene (fuvolán és zongorán): Farkas Ferenctől Magyar táncok, Esti dal, Bartók Bélától Este a székelyeknél és népdalfeldolgozások. Közreműködik: Könczey Kinga és Krecht Emese; 16–18 óra között nemezelés és műhelyfoglalkozások Demeter Piroska és Vinceffy Orsolya közreműködésével; 16.30-tól gombaismeretből vetélkednek a 3–8. osztályos tanulók, ugyanebben az időben az alsó tagozatos diákok hatalmas gombás alkotásokat készíthetnek. A gyerekeket kísérő pedagógusokat és diákjaikat gombás meglepetésekkel, illetve az időszakos Erdélyen innen – Alföldön túl. A Fekete-Körös vidéki magyarság a századfordulón című kiállításra való ingyenes belépéssel jutalmazzák. A belépés a gombanap eseményeire ingyenes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük