Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

XVI. Benedek nyugalmazott pápa interneten kísérte figyelemmel bátyja temetését

XVI. Benedek nyugalmazott pápa interneten kísérte figyelemmel bátyja temetését Külföld

XVI. Benedek nyugalmazott pápa a vatikáni lakhelyeként szolgáló kolostorból interneten keresztül követte három évvel idősebb fivére, Georg Ratzinger szerdán Regensburgban tartott temetését.

Hirdetés
Hirdetés

A temetésről Rudolf Voderholzer regensburgi püspök adott ki közleményt, jelezve, hogy a szertartáson kevesen vettek részt a járványügyi korlátozások miatt.

XVI. Benedek a Vatikánból követte a temetést, a Mater Ecclesiae kolostorból, ahova 2013-ban visszavonult. A nyugalmazott pápával volt személyi titkára Georg Gaenswein, valamint az internetes közvetítéshez csatlakozott Reinhard Marx bíboros, Freising és München érseke.

A regensburgi egyházmegyében szolgáló Georg Ratzinger július elsején, 96 éves korában hunyt el. XVI. Benedek előzőleg, június 18-án Regensburgba utazott fivérétől elbúcsúzni; lemondása óta akkor először hagyta el Olaszországot. XVI. Benedek néhány nap múlva visszatért Vatikánvárosba.

Georg és Joseph Ratzinger szoros kapcsolatban állt: együtt szentelték őket pappá 1951-ben. Az idősebb testvér zeneszerzőként, kórusvezetőként is ismert volt. A két testvér Joseph Ratzinger pápává választása után is gyakran találkozott a Vatikánban.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 8., 18:04
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Benedek pápa házi őrizetben van és nem nyugalmazott pápa ,mert ilyen nincs!egy pápát ÉLETE VÉGÉIG választják őt lemondásra kényszerítették.

   • User
    Dátum: 2020. július 9., 10:11
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Az, hogy más nem mondott le nem jelenti azt, hogy lemondatták. Egyikből nem következik a másik. Ezért járt a mínusz. 🙂
    A pápaság történelme, hát vannak ott még érdekes dolgok.