Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Péntektől fogadja Magyarország a szomszédos országok határ menti területein élőket oltásra

Péntektől fogadja Magyarország a szomszédos országok határ menti területein élőket oltásra Külföld

Magyarország péntektől megnyitja a koronavírus elleni oltás lehetőségét a szomszédos országok határ menti területein élők számára is – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták, a kormány egy hete jelentette be, hogy tovább növeli Magyarország koronavírus-járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét a magyar határok mentén élőkre is, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A Kárpátalján élők az oltást bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon, oltóbuszokon és határ közeli kórházi oltópontokon kaphatják meg, ahová a határtól e célra kijelölt buszok szállítják a beoltandókat.

A többi szomszédos országból – Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából – érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Magyarországon oltakozni szándékozók mindenképpen hozzák magukkal az útlevelüket, a személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.

A portálon a részletekről és jogosultak köréről tájékoztató is olvasható.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük