Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyobb a kelet-európai országokban a választási részvétel, mint öt évvel ezelőtt

Nagyobb a kelet-európai országokban a választási részvétel, mint öt évvel ezelőtt Külföld

Az előzetes adatok szerint nagyobb a kelet-európai országokban a választási részvétel a vasárnapi európai parlamenti választásokon, mint öt évvel ezelőtt – jelenti a dpa.

Így Magyarországon, helyi idő szerint 13 órakor, a szavazatra jogosultak 17,2%-a ment el voksolni, míg öt évvel ezelőtt, ugyanebben az órában, ez az arány 11,5% volt.

Romániában, helyi idő szerint 13 óráig, a szavazók 20%-a járult az urnákhoz, sokkal többen, mint 2014-ben ugyanebben az órában (12,4%).

Hirdetés
Hirdetés

A horvát szavazók körében helyi idő szerint 11 óra 30 perckor 9,9%-os volt a részvétel, ez majdnem két százalékkal több, mint 2014-ben.

A szavazás enyhe növekedése (egy százalékpont) Cipruson is megfigyelhető az öt évvel ezelőttihez képest.

Szlovéniában 11 óráig a polgárok 8,9%-a élt szavazati jogával ami valamivel magasabb, mint 2014-ben, amikor a szavazók 8,3%-a szavazott ugyaneddig az óráig.

A szombaton lezajlott szlovákiai európai parlamenti választások megfigyelői 20%-os részvételt becsülnek, ami – bár alacsony – jóval fölötte van a 2014-ben regisztrált 13%-nak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 26., 23:01
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Montyad mi csinájjak, az utza hoszán ety teremtett lélek se kóvájog. A ziskola ablakábúl látak 16 – t jőni, de csak 10 – en nyitotak bé. Berczy monta feküdjek koporsóba, s a rezesekkel kivitet a temetőbe. Otta kapuba eléveszik a mozgósito katuját, mert hiszi ő, hoty a zegész falu eljő temetni ety falucsufjat. Asztán éppeg fel is támadhatok?