Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kacsalábon forgó házat emelt feleségének a nyugdíjas

Kacsalábon forgó házat emelt feleségének a nyugdíjas Külföld

A 72 éves boszniai Vojin Kusic egy átlagos nyugdíjas életét élte. Gyermekei már felnőttek, vállalkozása jól ment, szabadideje pedig mindig rengeteg maradt. Ezt kihasználva úgy döntött, hogy egy forradalmi ötlettel boldoggá teszi feleségét.

Hirdetés
Hirdetés

Vojin Kusic felesége régóta nagy házátalakításra vágyott. Napsütötte hálószobája mellé olyan nappalit is akart, amelyből láthatja, ki sétál el éppen a házuk előtt.

Emiatt a férfinak szinte az egész házat át kellett építenie, le kellett bontania a két hálószobájuk közötti falat, és át kellett pakolni minden elektronikai eszközt. Komoly munka volt, de a felesége kedvéért megtette.

Amikor az egyik fiuk megnősült, a férfi és felesége a második emeletről a földszintre költözött. Itt újabb építészeti beavatkozások vártak rá, lassan pedig már az egészbe kezdett belefáradni.

Ekkor jött a nagy ötlet: nem várja meg neje újabb kívánságait, hanem inkább épít egy új, 360 fokban elforgatható házat, amivel az alapproblémát sikerül elhárítani, felesége pedig majd úgy napozhat és arra nézhet ki az ablakon, ahogy és amerre csak akar.

Vojin Kusic egy beton talapzatra húzta fel a házalapot, majd elektromos motorok és egy régi katonai szállító jármű kerekei segítségével forgathatóvá tette.

„Ha a feleségem nemkívánatos vendégeket észlel a kapunk előtt, most már csak egyszerűen elfordítja a házat” – viccelődött az ötletgazda.

A nyugdíjasnak nincs semmiféle építészeti végzettsége, mégis teljesen maga tervezte meg a szerkezetet, amely leggyorsabban 22 másodperc alatt képes egy teljes fordulatot megtenni, míg a leglassabb fokozaton 24 óra alatt fordul körbe a tengelye körül.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük