Felhívás!

Vizsgálatot indít az ortodox patriarkátus a Recorder riportja nyomán

Vizsgálatot indít az ortodox patriarkátus a Recorder riportja nyomán Románia

Vizsgálatot indít az ortodox patriarkátus adminisztrációja a bukaresti ortodox érsekségen annak a filmnek kapcsán, amelyet a Recorder oknyomozó újságírócsoport tett közzé A Nagy Fehér Klánja (Clanul Marelui Alb) címmel.

A bukaresti ortodox érsekség szerdán sajtóközleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja: “elismerve, hogy helytelenül nyilvánult meg”, benyújtotta lemondását Mihai Aurel atya, a bukaresti főegyházmegye egyházmegyei vikáriusa és Lazăr Neacşu, az egyházmegyei közgyűlés és az országos egyházi közgyűlés tagja. Mihai Aurel és Lazăr Neacşu többé semmilyen tisztséget nem tölt be az egyházi adminisztrációban – olvasható a közleményben.

A filmben bemutatott aspektusok tisztázása érdekében az ortodox patriarkátus adminisztrációja kivizsgálást indít a bukaresti érsekségen – teszi hozzá a közlemény.

A dokumentum szerint lehetséges, hogy “rossz szándékú emberek által elkövetett félretájékoztatási kísérletről” van szó, sőt, az is megtörténhet, hogy az illetők egyházi alkalmazottak. Amennyiben rossz szándékuk beigazolódik, az egyházat kompromittáló embereket “szankcionálni” fogják és “eltávolítják”. “Semmiféle korrupciós cselekedetet nem szabad megtűrni egy intézményben, főleg nem az egyházban” – szögezi le a bukaresti érsekség közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 14., 13:13
    ÉRTÉKELÉS: 12

    MIERT penzelik kozpenzbol az egyhazakat es a ;politikai partokat;???Millio eurokat vagnak zsebre semmi elszamoltatas nelkul.Az egyhazakat tartsak el a hivok mig a partokat a tagsag.