Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Interpol: bűnözők hamis gyógykészítményekkel áraszthatják el a piacot

Interpol: bűnözők hamis gyógykészítményekkel áraszthatják el a piacot Külföld

Fel kell készülni az Interpol vezetője szerint arra a veszélyre, hogy mihelyt kifejlesztik a koronavírus elleni oltóanyagot, a bűnözők – kihasználva a megnövekedett igényeket – hamis készítményekkel fogják elárasztani a piacot.

Hirdetés
Hirdetés

Jürgen Stock utalt arra, hogy nemrég hamisított védőeszközök – szájmaszkok és kézfertőtlenítők – jelentek meg a piacon. Ez a jelenség is mutatja, hogy a hamisított termékek újabb globális hulláma várható, amint elérhető közelségbe kerül az oltóanyag – tette hozzá.

Stock szerint a bűnözők világszerte gyorsan alkalmazkodtak a világjárvány okozta új helyzetre: arra törekszenek, hogy kihasználják az emberek félelmeit, aggodalmait és szükségleteit, és ennek tükrében alakítják át bűnözői tevékenységüket. Ázsiában például a bűnbandák egyre inkább próbálnak behatolni a kórházi hulladékokat feldolgozó iparágba, és erre lehet számítani a világ más részein is.

Az Interpol vezetője arra is figyelmeztetett, hogy a bűnözők a pandémiát kihasználva idős embereket próbálnak meg becsapni, például olyan trükkel, hogy pénzszűkében álló rokonoknak adják ki magukat. A kibertámadások is várhatóan megsokszorozódnak majd, mivel a kijárási korlátozások miatt nagyon sokan dolgoznak távmunkában.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük