Felhívás!

Az egész országot átfogó tesztelési program indul

Az egész országot átfogó tesztelési program indul Románia

Július elsejétől nagyszabású, az egész országot átfogó koronanavírus-tesztelési programot indít az egészségügyi minisztérium annak kiderítése érdekében, hogy megtudják, a lakosság mekkora hányada fertőződött meg.

Ezt Nelu Tătaru egészségügyi miniszter jelentette be, kiemelve, a szerológiai vagy molekuláris teszteket az Egészségügyi Világszervezettel közösen végzik, az Országos Közegészségügyi Intézet koordinálásával.

Azt is vizsgálni fogják, hogy hányan estek át a fertőzésen, így valós képet kapva arról, hogy a lakosság milyen mértékben immunizálódott a kórral szemben. Hangsúlyozta, azok, akikről kiderül, hogy átestek már a betegségen, vérplazmadonorok lehetnek, akik segíthetnek ezáltal a súlyos fertőzötteken.

Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke a News.ro hírügynökségnek azt nyilatkozta, több tízezer emberen végzik el a teszteket. Hangsúlyozta, a közösségi immunitás akkor alakul ki, ha a társadalom mintegy 70 százaléka megfertőződött a koronavírussal és kigyógyult a betegségből.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.