Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Halálra ítélhetnek egy galambot, mert túl messzire utazott

Halálra ítélhetnek egy galambot, mert túl messzire utazott Külföld

Halál várhat Ausztráliában egy versenygalambra, mely az Egyesült Államokból érkezett.

Hirdetés
Hirdetés

Az állat 13 ezer kilométert megtéve szelte át a Csendes-óceánt, az ausztrál hatóságok szerint ugyanakkor fenyegetést jelenthet az élelmiszerbiztonságra és a helyi madárvilágra. A galamb december 26-án bukkant fel a Melbourne-ben élő Kevin Celli-Bird udvarán.

A lábán lévő kék szalag alapján a férfinak sikerült kiderítenie, hogy a madár, amelyet Joe-nak nevezett el Biden után, egy Oregon állambeli versenyről tűnt el október 29-én. Az oklahomai székhelyű Amerikai Versenygalamb Egyesület azóta megerősítette, hogy a madár gazdája Montgomeryben él, Celli-Birdnek ugyanakkor egyelőre nem sikerült felvennie vele a kapcsolatot.

A szakértők szerint Joe egy teherszállító hajó potyautasaként érkezhetett meg Ausztráliába.

A galamb nem csupán az ausztrál média, hanem a híresen szigorú karanténhatóság figyelmét is felkeltette.Az illetékesek fel is vették a kapcsolatot Celli-Birddel, arra kérve a férfit, hogy fogja be a madarat. „Azt mondták, ha a madár Amerikából érkezett, aggódnak az esetleges madárbetegségek miatt” – mondta a férfi, hozzátéve, hogy azt az egy alkalmat leszámítva, amikor megnézte a galamb lábán lévő szalagot, nem sikerült megközelítenie az állatot. Celli-Bird szerint a karanténhatóság most egy hivatásos madárbefogó alkalmazásán gondolkodik.

Az ügyben megszólalt a biológiai biztonságért felelős mezőgazdasági hatóság is. A szervezet szerint a madár nem maradhat Ausztráliában, mert veszélyt jelenthet az ország élelmiszerbiztonságára és a vadon élő madarak populációira.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások