Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egymillió dollárt ajánlott fel Elton John az ausztrál tűzvész elleni alapnak

Egymillió dollárt ajánlott fel Elton John az ausztrál tűzvész elleni alapnak Külföld

A művész kedd este koncertet adott a tűzvész fenyegette Sydney-ben, és természetesen nem hagyhatta szó nélkül a hetek óta tartó természeti katasztrófát sem, melyről koncertje zárásaként beszélt.

Hirdetés
Hirdetés

„Mindannyiunknak lenyűgözve kéne figyelni, amit a tűzoltók a munkájuk során véghezvisznek. Sokan vannak, akik életüket vesztették, miközben megpróbálták megmenteni mások otthonait, és sokan vannak, akik elvesztették otthonaikat és életüket. És nem utolsó sorban itt van az állatok helyzete. Élőhelyük elvesztése, ami őszintén mondhatom, már bibliai méretű, egyszerűen szívszorító. Ezért ma este felajánlok egy millió dollárt, hogy így támogassam az erdőtűzek csillapítására létrehozott alapot” – számolt be róla a CNN.

A tömeg álló ovációval fogadta a bejelentést.

„Ahogy korábban is mondtam, ez egy csodálatos ország és én annyira szeretek itt lenni, de látni, ami történik, egyszerűen összetöri a szívemet. Össze kell fognunk, harcolnunk kell és ez a kis hozzájárulás az én részem. Nagyon szeretem Ausztráliát” – tette hozzá.

A lassan hónapok óta pusztító erdőtüzek Magyarországnál nagyobb területen pusztítottak el mindent, sokak otthona a lángok martalékává vált, egész várások tűntek el a föld színéről. A tűzvészben életüket vesztett állatok számát most már milliárd körülire becsülik.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük