Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befejeződött az orosz erők kivonása a Dnyeper jobb partjáról Herszon megyében

Befejeződött az orosz erők kivonása a Dnyeper jobb partjáról Herszon megyében Külföld

Az orosz fegyveres erők veszteségek nélkül befejezték az egységek és felszerelések átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára Herszon megyében – közölte pénteken Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

„Herszonban ma moszkvai idő szerint hajnali öt órakor (közép-európai idő szerint háromkor) befejeződött az orosz csapatok egységeinek átcsoportosítása a Dnyeper bal partjára. A jobb parton egyetlen katonai felszerelés és fegyverzet sem maradt” – mondta a tábornok.

Konasenkov szerint sikerült kivédeni, hogy a személyi állományban, a fegyverzetben, a hadfelszerelésben és a hadianyagban veszteség keletkezzen. Mint közölte, az összes orosz katona átkelt a Dnyeper bal partjára, a Herszon megye jobb parti részét elhagyni kívánó civilek pedig segítséget kaptak a távozáshoz.

A tájékoztatás értelmében az orosz alakulatok a folyam bal partján elfoglalták a műszakilag előkészített védelmi vonalakat és állásokat.

forrás: MTI

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 12., 19:42
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Februártól mit csináltak?! Nevetséges, ahogy 1 ekkora katonai hatalom, mint az orosz vereséget szenvedett! Parilotton vesztettem volna!😆 Àmerika is behúzott farokkal távozott az afgán kecskepásztorokkal vívott csatából!!!!🤣 Hallatlan!!!!!

  • User
   Dátum: 2022. november 14., 17:49
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Mégis hogy távoztak, méltóságteljesen gálaruhában? Minek mentek oda 8 hónapig, hogy aztán szétverve otthagyják a várost? Ezt nevezem én felszabadításnak és az ott lakó emberek védelmének. Hisz az ottlakó oroszokat akarták megvédeni nem? Patetikus.