Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A WHO egyre kevésbé tartja valószínűnek a koronavírus második hullámát

A WHO egyre kevésbé tartja valószínűnek a koronavírus második hullámát Külföld

Maria Neira, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közegészségügyi igazgatója hétfőn jelentette be, hogy a modellek, amelyekkel dolgoznak egyre inkább kiküszöbölik a koronavírus második hullámának lehetőségét – írja az Agerpres az EFE-re hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

A barcelonai RAC-1 rádióban Neira azonban mindenkit arra kért, hogy legyen nagyon óvatos, és legyen észnél a korlátozások megszüntetésének kritikus szakaszában. Arra kérte a lakosságot, hogy ne legyenek sem paranoiások, de ne is kapcsolódjanak ki túlzottan, tanuljon meg mindenki együtt élni a fertőző betegségekkel.

„A mostani modellek számos valószínű jövőt jósolnak: a pontszerű újjáéledéstől a második hullámig, de utóbbi lehetőséget egyre inkább elvetik. Sokkal felkészültebbek vagyunk minden területen” – mondta.

Neira szerint a fertőződés sebessége annyira lecsökkent, hogy a vírus számára nehéz lesz a túlélés. „Nagyon óvatosaknak kell lennünk azonban, hogy kijelentsük, hogy ez a hullám vége, de az adatok azt mutatják, hogy legalább az első hetekre jellemző robbanásszerű terjedés csökkent”.

Hozzátette, hogy nem lehet pontos előrejelzést mondani, hiszen a következő hetek egy kritikus szakaszt jelentenek majd.

„Meg kell vizsgálnunk, hogyan viselkedik a vírus most, a lazítások után. Reméljük, hogy nem lesz többé szó járványról, de ez mindennapos harcot követel. Két-három hét múlva meglátjuk, mi történik és van-e szükség változtatásokra” – mondta a WHO tisztviselője a korlátozások eltörlésének első szakaszára vonatkozóan.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások