Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A macskák az online szentbeszédekre sincsenek tekintettel

A macskák az online szentbeszédekre sincsenek tekintettel Külföld

Canterbury esperese, Robert Willis pár nappal ezelőtt a kertben tartott szentbeszédet, amikor feltűnt Leo, a macska, és bebújt a reverendája alá.

Hirdetés
Hirdetés

Az esperesnek a szeme sem rebbent, folytatta tovább az online is közvetített prédikációt, a jelenet pedig felkerült canterburyi katedrális Twitter-oldalára. Leo egyébként már korábban is feltűnt a közösségi oldalakon, igaz, azt, hogy békésen üldögél Robert Willis esperes mellett, jóval kevesebben osztották meg.

Leo, egyébként nem véletlenül mozog ilyen otthonosan ebben a környezetben, hiszen itt született és itt is nevelkedett. Rajta kívül három macska lakik még itt, a csapatból Leo legszórakoztatóbb, és nagyon szívesen barátkozik azokkal, akik ellátogatnak a katedrálisba, állítja a szóvivő.

Látogatók persze most nem igazán vannak, a járványhelyzet miatt március óta online követhetik a hívek istentiszteleteket, illetve reggeli imádságot.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 28., 19:33
  ÉRTÉKELÉS: 4

  És ez miért olyan szenzáció? Példát mutat, hogy az állatot szeretni kell, nem belerúgni, megkínozni, éheztetni.Vajon itt nálunk hány pap tűrte volna így ? Bizony mondom nem sok,ahogy az itteni felfogást ismerem.Nem nyomta el a reverendát és látszik nem is zavarta az esperest.Ez az igazi szeretet, mindegy,hogy ember vagy állat fele irányul.

  • User
   Dátum: 2020. május 29., 12:09
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Szeretem az állatokat. Ellenben vannak olyan esetek: istentiszteletek, reprezentatív események, stb., amelyeknek méltósága van, és még embereknek sem nagyon engedjük, hogy azokat megzavarják. (Képzelje el, hogy istentisztelet közben a szószék koronáján mászkál egy macska és mindenki arra figyel. Vajon ez rendjén lenne?) A macskát nem kell emberi tulajdonságokkal felruházni. Nem fog megharagudni, ha a szükséges esetekben finoman arrébb tessékeljük. Csak Romániában ha valaki kimondja, hogy a háziállatot háziállatként (mi több: a vadállatot vadállatként) szabad és kell kezelni, akkor rögtön az ember állatkínzóvá válik. Szeretjük az állatokat, de mindennek megvan a rendje, a módja, és ezt a rendet nem az állat kell az embernek megmondja, hanem fordítva.

 • User
  Dátum: 2020. május 29., 13:02
  ÉRTÉKELÉS: 7

  És istentiszteleten nem zavaró az, ha valaki kimegy, bejön vagy megmozdul minden tekintet feléje fordul? Vagy ha temetésen éppen pletykálnak vagy a toron éppen csak hogy nem fakadnak dalra?Nem templomban volt hanem a kertben tehát nem volt szentségtőrés.

  • User
   Dátum: 2020. május 29., 16:11
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Nem is a szentségtörésről beszélek csupán. Nem szentségtörés, ami a videóban szerepel. Nekem pusztán azzal a hozzáállással van bajom – ami egyébként úgy látom, hogy divatossá kezd válni -, amely hozzáállás megfosztja az embert attól a képességétől, hogy szabályozza, hogy mit lehet a háziállatnak és mit nem. Nem értek egyet azzal a nézettel, amely az embert fatuskóvá és passzívvá teszi az életben. Azt gondolom, hogy ahogyan a pásztor a kutyáival szabályozza, hogy merre mehet a nyáj, úgy minden ember ezt megteheti, sőt, meg is kell tenni a háziállattal. Ti., attól vagyunk emberek, hogy felelősséggel tartozunk a dolgok jó rendjéért. Az ember nem tesz rosszat, sőt, helyesen cselekszik, ha a háziállatot szereti bár, de megfelelő módon jelöli ki az életterét, hogy mit lehet neki és mit nem.
   Bár nem értek egyet önnel, mégis örülök a párbeszéd lehetőségének.

   Tisztelettel üdvözli: Egy háromszéki.