Felhívás!

Arafat szerint nem nyílnak meg a bevásárlóközpontok hétfőtől

Arafat szerint nem nyílnak meg a bevásárlóközpontok hétfőtől Gazdaság

Jelenleg nem lehet tudni, mikor nyithatnak ki a bevásárlóközpontok. A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője, Raed Arafat szerdán este úgy nyilatkozott, nehezen tudna mondani egy dátumot, és nem tudja, megnyílnak-e ezek a helyek június 1-jén.

„Ez nem hiszem, hogy június 1-jén lesz, de meglátjuk mit mondanak holnap a szakemberek. Nehéz megmondani. Nem akarok semmit mondani, amíg a bizottságban nem tárgyaljuk meg teljesen, nem szeretnék én magamra vállalni dolgokat anélkül, hogy megbeszéltük volna kollégáimmal” – jelentette ki Arafat az Antena 3-nak.

Néhány napja kilenc bukaresti és 24 regionális városi bevásárlóközpont tulajdonos levelet küldött a kormánynak, amelyben kérték a tevékenység folytatását a nagy bevásárlóközpontokban.

Az intézkedések már mintegy 750 millió euró veszteséget okoztak az érintett gazdasági szereplőknek, csupán a jövedelem szintjén. Becsléseik szerint nagyjából 89 ezer alkalmazottat érint közvetlenül vagy közvetve a munkaszerződések felfüggesztése.

A kormánynak címzett nyílt levélben felhívják a figyelmet arra, hogy bizonyos vállalkozások nem lesznek képesek helyreállni pénzügyileg, ami pedig azt eredményezi, hogy rengeteg ember elbocsátásra kerül.

A kormány által kidolgozott törvénytervezet szerint a vészhelyzeti állapot alatt csak a 15.000 négyzetméter alatti, kis bevásárlóközpontok nyithatnak ki.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.