Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra személyesen is igényelhető a magyar állampolgárság

Az online ügyintézés után ismét megnyíltak az Eurotrans Alapítvány területi irodái, így újra lehetőségük van az érdeklődőknek a személyes ügyintézésre az egészségügyi előírásokat betartva.

Az Eurotrans Alapítvány segítségével könnyen elérhetővé válik a honosítás, a magyar állampolgárság megszerzése, ráadásul 2020 februárjától a magyar igazolvány mellett a honosítási kérelmet benyújtó személyek mindegyike hivatalból kap magyar személyazonossági igazolványt is. Emellett az alapítvány lehetőséget biztosít az útlevél igénylésére, a születés anyakönyveztetésére, valamint a házasság és elhalálozás bejelentésére is.

A kisgyermekes családok számára továbbra is elérhető az anyasági támogatás és a babakötvény. Az anyasági támogatás a baba születését követő hat hónapon belül igényelhető, és gyermekenként egyszeri 64.125 forint (kb. 850 lej), ikertestvérek esetén gyermekenként 85.500 (kb. 1100 lej) forint juttatásban részesülhetnek.

Február folyamán több mint 100 településre szervez az alapítvány kiszállást és közel 30 településen lehet átadni az elkészült iratcsomókat a konzulátus munkatársainak, a kihelyezett konzuli napok alkalmával. A kiszállásokról és kihelyezett konzuli napokról részletek az alapítvány honlapján és Facebook-oldalán olvashatnak.

Az Eurotrans Alapítvány munkatársai ingyenesen segítenek az iratcsomó összeállításában, a kérelmek kitöltésétől a fordítások elkészítéséig. További tájékoztatást az alapítvány honlapján (www.eurotransalapitvany.ro) olvashatnak. Megyénkben a legközelebbi alapítványi kiszállás február 3-án lesz Vargyason, a kultúrotthonban 16-18 óra között, illetve február 2-án konzuli nap lesz Kézdivásárhelyen, az RMDSZ-irodában (Apafi Mihály utca 1. sz.).

(Eurotrans-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük