Felhívás!

Kazacsok és Novicsok

Szeretném előre leszögezni: a demokráciát, minden hajmeresztő túltengése ellenére, a legjobb közösségi elrendezésnek tartom. Tudom, hogy Oroszország nem éppen illegethetné modellként bájait egy, a tökéletes társadalmat ábrázoló piktor előtt, és hogy Putyin nem egy Teréz anya és Nyilas Misi ötvözete. De van két dolog, amiből holtomiglan nem engedek:1. utálom a primitív propagandát, és 2. még inkább utálom az árulókat.

Mert itt van ez a Navalnij-ügy. Elválaszthatatlan a Trump-affértól, mert ugye az orosz ellenzékit vajon véletlenül rögtön Trump bukása után küldték haza? Dehogy, ez a Biden-éra első erőfitogtatása, mint amikor a mesebeli sárkány előre hajítja a buzogányát, vigyáázzz, jövök, mégpedig dühösen. Csak egy megjegyzés még Trumpról. Amikor nyert, akkor az oroszokat vádolták, hogy befolyásolták a választást, most, hogy nem nyert, hogy meri bárki megkérdőjelezni a választások tisztaságát? Mint Magyarországon – ha Alföldi Róbert pályázatát fogadják el, kristálytiszta a döntés, ha nem az Alföldiét, a mocsok Fidesz nyomására nem a galaxisrendszer legnagyobb művésze dirigálja a nemzet teátrumát.

De ez a primitivizmus, uraim, hát meddig? Mondja meg valaki: Amerikában, Belgiumban egy felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egyénnek nem kell betartania a szabályokat, többek között, hogy napra, órára és percre jelentkezzen a rendőrségen? Mi történik, ha nem jelentkezik? Ugye, hogy elfogják, és megy a dutyiba? Ez történt Navalnijjal, semmi más. Tudta, hogy otthon lenne a helye, besétálni a rendőrségre, ócsen hárásó, mehet haza. De ő nem ment, inkább ott ült Németországban, hogy kiképezzék a Putyin-ellenes zavargásokra, majd elküldjék, mint egy második Lenint, felforgatni az orosz rendszert.

Ha valaki nem tudná, Lenint annak idején lezárt vonatban küldték a nyugatiak megdönteni a cár uralmát, hogy az ország lépjen ki a háborúból. És most Navalnyij bemutatja Putyin „titkos palotáját”, hokipályával, úszómedencével és UFO-reptérrel. Annyira titkos, hogy már húsz évvel ezelőtt is téma volt. Mint nálunk a forradalom napjaiban, amikor a tévé szörnyülködve mutatta Ceaușescu „aranykilincses” villáit – tulajdonképpen protokollvillákat, ahol minden tárgy állami leltáron szerepelt. Szánalmas.

Ui. Az amerikai nagykövetség honlapja jelzi a tüntetések helyszíneit. Elfog az undor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.