Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult a Perkucigó projekt

Fekete Lovas Zsolt sepsiszentgyörgyi színművész 2018 márciusában indította egyéni műsorát Perkucigó címmel, melyet ez év decemberéig láthatott a közönség. Célja az volt, hogy párbeszédet indítványozzon a nézők és az alkotócsapat között a cigányok sorsáról, és főként az egészségügyi rendszerben tapasztalt megkülönböztetettségéről.

A darab forgatókönyvének nyersanyagát maga a színész írta, azt Székely Csaba drámaíró véglegesítette és Sándor László román nyelvre fordította. A stand-up elemekkel tarkított, koncertszínháznak nevezett performansz Bordás Attila és Dávid Péter társ-rendezésével jött létre, valamint Kónya-Ütő Bence a vizuális és virtuális anyagokért, ugyanakkor a népszerűsítésért vállalt felelősséget.

A Perkucigót 12 helyszínen mutatták be magyar és román nyelven egyaránt, többek között Bukarestben, Szegeden, Budapesten; Sepsiszentgyörgyön a Bábszínházban, a Fapados Kultúrkávézóban és a Manus Cigánytalálkozón, továbbá Bölönben és Bölönpatakon a helyi cigányközösségnek, Oltszemen a gyerekotthonban, a Puskás Tivadar Egészségügyi Posztlíceum diákjainak, Őrkőn a helyi cigányközösségnek. A projekt jogi képviseletét a Turulmadár Ifjúsági Iroda vállalta, a koordinációját Oláh Kata, a Turulmadár Ifjúsági Iroda munkatársa végezte. Támogatta az Open Society Foundation.

(Turulmadár Ifjúsági Iroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük