Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jogosítvány a jövőhöz

A Jogosítvány a jövőhöz program keretében kifizetik a sofőriskola költségeit a szerény anyagi körülmények között élő fiataloknak, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében. A programban 17–25 év közötti fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes jogosítványt is. A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 25. A támogatások összértéke 75.000 lej. Részletes tájékoztató és pályázati űrlap elérhető a www.kozossegert.ro/hu/jogositvany honlapon.

A program eddigi négy kiírásában, 2015–2019 között, 70 fiatal szerzett jogosítványt: 60 személy B kategóriás, 8 személy C/CE kategóriás, 1 személy B96, 1 személy pedig B kategóriás, fogyatékkal élők számára adaptált gépkocsira tette le sikeresen a vizsgát. További 47 kedvezményezett a tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

Az évente meghirdetett Jogosítvány a jövőhöz programot pályázati rendszerben szervezi A Közösségért Alapítvány a MOL Románia támogatásával. A program négyéves fennállása alatt két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

(A Közösségért Alapítvány közleménye)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük