Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Új játékost igazoltak

A Sepsi OSK közleményben jelentette be első téli igazolását: két és fél évre szóló szerződést kötött a marosvásárhelyi születésű, legutóbb az Újpestben szereplő Kovács Lóránttal.

„Megérkezett a Sepsi OSK első téli igazolása, Kovács Lóránt személyében egy újabb játékos csatlakozott a kerethez. A 26 éves, marosvásárhelyi születésű középpályás, aki legutóbb az FC Újpest játékosa volt, de megfordult már a Haladás vagy a Kolozsvári U együttesében is, két és fél évre szóló szerződést írt alá klubunkkal. Sok sikert kívánunk neki a piros-fehér színekben!” – áll a klub által kiadott hivatalos közleményben.

Kovács Lóránt az őszi idényben három bajnoki mérkőzést játszott az Újpestnél, ahová tavaly februárban érkezett a Haladástól. A vasiaknál 2016 februárjától három évet töltött, amelynél összesen 70 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és 9 gólt szerzett.

Hosszú Katinka a harmadik

Hosszú Katinka a harmadik, Gyurta Dániel pedig a huszadik azon a listán, amelyen a swimswam.com szaklap gyűjtötte össze a 2010-es évek legjobb úszóit. A 20 versenyző közé pont befért a már visszavonult Gyurta Dániel, akiről a honlap kiemeli, hogy 2009 és 2014 között 200 méter mellen gyakorlatilag mindent megnyert, köztük az olimpiai bajnoki címet is, ráadásul Londonban világrekorddal diadalmaskodott.

Hosszú Katinka – olyanokat megelőzve, mint Ryan Lochte (4.), Adam Peaty (5.) vagy Sarah Sjöström (7.) – a harmadik helyet foglalja el. A 30 éves klasszis számára ugyan a 2012-es olimpia még nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, azóta viszont 400 és 200 méter vegyesen gyakorlatilag egyeduralkodónak számít – Rióban még 100 méter háton is nyert, 200-on pedig második lett –, a világkupa-sorozatokban számolatlanul nyeri az érmeket, és nagy szerepe volt abban, hogy beindult a Nemzetközi Úszóliga (ISL).

A lista második helyére az amerikai Katie Ledecky került, aki öt olimpiai bajnoki aranyat nyert ebben az évtizedben, míg a győztes Michel Phelps 23 ötkarikás elsőségéből kilencet gyűjtött a 2010-es években.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük