Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vérre van szüksége az aldobolyi baleset egyik áldozatának

Vérre van szüksége az aldobolyi baleset egyik áldozatának Kovászna megye

A Máltai Segélyszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete a véradók segítségét kéri, ugyanis egyik önkéntese életmentő műtét előtt áll.

Gál Eszter, a segélyszolgálat sepsiszentgyörgyi önkéntese jelenleg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház ortopédia osztályán fekszik, műtétre vár, amihez vérre van szükség. Mint kiderült, ő volt a vasárnapi autóbaleset egyik áldozata.

Az Aldobolynál történt közúti balesetben két személygépkocsi ütközött, hatan sérültek meg, három személyt a roncsok közül kellett kivágni. A legsúlyosabb sérültet, a 45 éves sofőrt SMURD-helikopter szállította Brassóba, ő sincs életveszélyben. A másik autóban utazott Gál Eszter a férjével, három éves fiával és 14 és 16 éves lányaival. A 43 éves asszonyt és családját a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházba szállították ellátásra. A gyerekeket nem kellett bent tartani a kórházban, és a tegnap a családfő is elhagyhatta az egészségügyi intézményt. Eszter lábsérülése a legsúlyosabb, és bár már nincsen életveszélyben, amennyiben az állapota engedi, pénteken műteni kell.

Vércsoporttól függetlenül bárki adhat vért, aki egészséges, mindössze csak jelezni kell, hogy Gál Eszternek szánják, akit a megyei sürgősségi kórházban, az ortopédián kezelnek.

Fotó: Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük