Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csodás bodosi csillagének

A Bodosi Református Egyházközség Verőfény csoportja úgy indult a csillagénekesek útján, hogy célja Isten szeretetének hirdetése volt.

            2021 adventjében ezzel a feltett szándékkal indítottuk a tanulás, a próbák, a betlehemes alkalmak sorát és folyamatát, amely fantasztikus lelki fejlődési úttá és gazdagodási lehetőséggé tágult. Hirdettük a szeretetet helyben, a környéken, a világon szerteszét, hiszen megtapasztaltuk. Földre szállt egykoron és szívünkbe költözött a mában.

            A mennyei szeretet áradásaképpen tapasztalhatta meg a csoport képviseletben a verőfényes tenger, az adriai part áldásait, kikapcsoló és gazdagító ajándékait. Lelkesedésünk pedig megmaradt, hiszen jó mag jó földbe hullott. Folytattuk, s a cél is ugyanaz maradt.

            2022-ben is hirdettük a szeretetet, szállt az örömhír a világ négy tájára. Közben varázslatos érzések uraltak minket: éber csillagok voltunk a ragyogó mennybolton; napkeleti királyokként követtük azt a csillagot tömjénnel a zsebünkben, csodával a szívünkben; jászolként kitárulkoztunk, szalma-ölünkben ringatva a kisdedet és álmainkat; fenyőfákon csilingelő csengők csillogó csodahangján dicsértük a szűzet, örök örökséget nyerve emígy. Az égtájak angyalai, pásztorai bizonyságot tettek, mire a teljes falunépe szállást adott a szent családnak újra, befogadta otthonába és szívébe. Innen pedig szerteáradt Erdővidéken, de megérintett messze távolban lévőket és ismeretleneket is. Sok szív kitárult, sok lélek megnyílt a befogadásra, így vált teljessé a gyermeki betlehemes játéknak civilizációs, hagyományápoló, közösséget formáló, ifjúságot nevelő és értékmentő küldetése.

            Hálás a szívünk a szeretetért és a lehetőségért. Köszönet illessen mindenkit, aki bármilyen módon része és formálója volt ennek a teljességnek. Hasonlóan az Európai Magyar Fiatalokért Alapítványt és annak hittel, kitartó fáradozással a civilizációt szolgáló vezetőit, akik vatikáni és brüsszeli, egyházi és világi legfelsőbb fórumok által is igyekszenek hitelesen hirdetni, hogy az ilyen és hasonló, a világ minden tájára és messzeségéig ható apró, helyi értékteremtő és megőrző kezdeményezések a fizikai, szellemi és lelki megmaradásunk és a jövő értékes építésének és ifjúságnevelésének a kulcsai.

            Istennek hála, amiért emberi kézbe adta a jóra való szabad kezdeményezést is, és amiért az Ő segítségével 2022 karácsonyán is megvalósult a bodosi verőfényes csodás csillagének.

Iszlai Julia

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások