Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 120 bírságot szabtak ki a hétvégén a háromszéki közlekedésrendészek

Több mint 120 bírságot szabtak ki a hétvégén a háromszéki közlekedésrendészek Kovászna megye

Mintegy 450 gépjárművet és több mint 500 személyt igazoltattak a Kovászna megyei közlekedésrendészek a megyei és országos közutakon hétvégén. Céljuk a közúti balesetek megelőzése alkohol és más tudatmódosítószerek hatása alatt álló járművezetők kiszűrése volt.

Hirdetés
Hirdetés

A közúti balesetek számának csökkentése érdekében tartottak ellenőrzést Kovászna megyében a hétvégén, melynek eredményeképpen 449 járművet intettek megállásra és több mint 500 személyt igazoltattak a rendőrök. Ugyanakkor 352 alkohol- és drogtesztet végeztek.

Az akció során közlekedési szabálytalanságok miatt 122 bírságot szabtak ki, 43-at gyorshajtás, 5-öt alkoholos befolyás alatt történő vezetés miatt, és 9 járművezetői engedélyt függesztettek fel.

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy 41 éves férfi leheletéből például 1,23 mg/liter légalkoholszintet mutatott az alkoholszonda, amikor vasárnapra virradóan a 10-es országúton, Szitabodza településnél igazoltatták. A sofőrt kórházba kísérték vérvételre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. március 11., 22:29
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha van sapka, ha nincs sapka a fejeden….
  Ezzel mit előznek meg, hogy mindenért csak bűntetnek!!!!
  Nèha a figyelmeztetés is oktató jellegű!
  Pár éve hosszúcsíkon szembeelőztem 1 nagykutyával, KILÁTÁSOM VOLT , szerintem csak pont ott volt bőven festék, de meglátott a tiszt! Sejtettem, hogy 3 hónap bicikli, majd jött az elnézés, részükről a szídás!🤣
  Vagy 5 éve jófiú vagyok!!!