Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tiszteld a munkásokat!

A szelektív hulladékok között több állati tetem is feltűnt a válogatósoron, Lécfalván. A kérdéses zsákok vidéki településekről érkeztek, a TEGA nem kívánja ezeket a községeket, falvakat megnevezni.

„Az emberek javarésze érti a szelektív hulladék fogalmát, a zsákokban műanyag, papír, karton, fém és üveg van. Ez az esetek javarészére igaz, azonban az utóbbi időben elhullott tyúktól, patkánytól, macskatetemig elmenően nagyon nem odaillő dolgokra panaszkodnak a lécfalvi válogatónál dolgozó emberek” – fogalmazott Máthé László, a TEGA igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés

Talán nem tudja mindenki, de a TEGA a begyűjtött hulladékokat a lécfalvi válogatóba szállítja: ott a vegyes hulladék lerakóra kerül (azaz egy elkerített részre leürítik, ahol hosszú idő alatt lebomlik), a városokból érkező lebomló anyagokat előkészítik komposztálásra, míg a szelektív hulladékot futószalagon emberek válogatják szét több kategóriára. „A baj azzal, hogy a szelektív hulladékba dögöt dob valaki éppen a futószalagon jelentkezik, ahol emberi kezek között megy át minden. Gondoljon bele az illető, hogy mit szólna, ha a munkaasztalára egy több napja oszlásnak indult tetem kerülne? Ebben a válogatóban nehéz munkát végeznek az ott dolgozók, a minimális tiszteletet nem szabad megtagadni tőlük” – szögezte le Máthé.

A TEGA ismételten hangsúlyozza, hogy a magánházak lakóinak külön, zöld feliratos zsák áll a rendelkezésére az italos és befőttesüvegek számára – ezek többhasználatú zsákok, amelyek jóval tartósabbak, mint a kék feliratos zsákok, amelyek a többi szelektív számára vannak. A köztisztasági vállalat arra kéri az ügyfeleit, hogy az üveget gyűjtsék a zölddel feliratozott zsákba, a többi szelektív anyagot pedig dobják a kék feliratú zsákokba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük