Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Orvvadászok akadtak horogra

Szeptember 19-én este a rendőrök, a bodoki vadász és halász sportegyesület szakembereivel karöltve egy dálnoki vadászterületen észrevettek egy terepjáróban három férfit, akik, amikor meglátták a hatóságokat, elhajtottak. Az üldözés során az egyik férfi kidobott a jármű ablakán egy 12-es kaliberű vadászpuskát. Az éjszaka során mindhárom férfit azonosították és a rendőrségre kísérték, egyiküket 24 órára őrizetbe vették. A nyomozás során kiderült, hogy a férfiak közül ketten vadászok, és legálisan tartanak fegyvert, illetve lőszereket, azonban nem rendelkeztek a szóban forgó vadászterületre érvényes vadászati engedéllyel. A rendőrök lefoglalták a 12-es kaliberű vadászpuskát, egy azonos kaliberű töltényhüvelyt, egy zseblámpát, valamint a terepjárót. A három férfi ellen orvvadászat és a fegyvertartásra vonatkozó törvények megszegésének vádjával indított eljárást a Kovászna Megyei Rendőr-kapitányság. (fá) 

Autós üldözés Gelencén

Péntek 17 óra körül, miközben Gelence területén járőröztek, a kézdivásárhelyi rendőrök észrevettek egy személyautót, amely hirtelen, jelzés nélkül kanyarodott be egy utcába. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, bekapcsolva a fény- és hangjelzéseket is, aminek hatására a sofőr még inkább a gázra lépett. Végül, nagyjából egy kilométer megtétele után, a 24 éves járművezető leállította az autót. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal semmilyen járműre. Az ügyben jogosítvány nélküli vezetés vádjával indult bűnügyi eljárás. (fá) 

Kórházi felhívás

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a kórházban tartózkodó betegnek szeretnének csomagot eljuttatni a hozzátartozók, leadhatják azt naponta 13:30 és 14:30 között a kapusházban. яндекс A kórház munkatársai eljuttatják a címzettnek. Fontos, hogy a csomagon tüntessék fel a beteg nevét és a részleget, ahol tartózkodik. (bi)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük